Ik heb ruim 30 jaar ervaring in het implementeren, onderhouden en verbeteren van voedselveiligheids- en kwaliteitssystemen en het begeleiden of uitvoeren van audits. Zo heb ik bij mijn laatste werkgever 4 keer de hoogste score behaald bij onaangekondigde BRC-packaging audits, een AA+ grade.

Daarnaast zit ik in diverse werkgroepen waar wetgeving over voedselcontact materialen, zoals de EU-10-2011 (kunststoffen in contact met voedsel), EU-1935-2004 (kaderverordening), EU-2023-2006 (Good Manufacturing Practices), EU-2022-1616 (recycling), Bisfenol A (concept wetgeving), PFAS, metalen, kitchenware, etc. aan de orde komt:

  • de CFREP (Contact sensitive Food contact plastics Regulatory Expert Panel) van de EuPC in Brussel: hier wordt nieuwe wetgeving voorgesteld door de Europese commissie en worden onder andere suggesties ter verbetering of vergemakkelijken van de wetgeving gegeven aan de commissie.
  • de werkgroep voedselcontact materialen van de branchevereniging NRK (Nederlandse Rubber en Kunststoffen): hier wordt nieuwe wetgeving besproken en wordt onder andere gekeken naar de praktische implementatie.
  • verschillende webinars, conferenties, masterclasses, themadagen, etc.

Ik werk met Food Packaging Compliance software om verklaringen van overeenstemmingen te maken.

Om het aantal noodzakelijke migratietesten te beperken en geen onnodige kosten te maken, maak ik gebruik van de (worst case) familie benadering.

Ook op gebied van arbo (welzijn) en milieu heb ik ruime ervaring, maar mijn hart ligt meer bij voedselveiligheid en kwaliteit…